Menyang kontèn

Roti salib panas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Hot cross bun
Panggonan asalUnited Kingdom
Tlatah utawa prajaEngland
Buku masakan: Hot cross bun  Médhia: Hot cross bun

Roti salib panas yaiku roti legi sing dibumbui biasane digawe nganggo woh, ditandhani nganggo salib ing sisih ndhuwur, lan biasane dipangan ing dina Jumuah Good ing Inggris; Irlandia; Australia; India; Selandia Baru; Afrika Kidul; lan sawetara wilayah ing Amerika, kalebu Kanada lan Amerika Serikat.

Bun menehi tandha pungkasan Pasa lan bagean liyane saka bun salib panas duwe teges tartamtu, kalebu salib sing makili panyaliban Yesus, lan rempah - rempah ing njero nuduhake rempah-rempah sing digunakake kanggo nyemoni dheweke nalika dikubur. [1] [2]

Saiki kasedhiya panganan iki kabeh taun ing sawetara panggonan. [3] Bunderan panas bisa didol ing Inggris, Australia lan Selandia Baru sanajan dina Taun Anyar [4] utawa sawise Natal . [5]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Turner, Ina; Taylor, Ina (1999). Christianity. Nelson Thornes. kc. 50. ISBN 9780748740871. To mark the end of the Lent fast Christians eat hot cross buns. These have a special meaning. The cross in the middle shows how Jesus died. Spices inside remind Christians of the spices put on the body of Jesus. Sweet fruits in the bun show that Christians no longer have to eat plain foods.
  2. Fakes, Dennis R. (1 January 1994). Exploring Our Lutheran Liturgy. CSS Publishing. kc. 33. ISBN 9781556735967. Since people often gave up meat during Lent, bread became one of the staples of Lent. Bakers even began making dough pretzels--a knotted length of dough that represented a Christian praying, with arms crossed and hands placed on opposite shoulders. Hot cross buns are popular during Lent. The cross of course reminds the eater of Christ's cross.
  3. Rohrer, Finlo (1 April 2010). "BBC - How did hot cross buns become two a penny?". BBC News. Dibukak ing 26 April 2014.
  4. "Hot Cross Buns on sale already". au.tv.yahoo.com. 4 January 2012. Diarsip saka sing asli ing 16 October 2014. Dibukak ing 28 December 2013.
  5. Dodd, Kate (3 January 2014). "Easter's come early: hot cross buns already on shelves". The Toowoomba Chronicle. Dibukak ing 30 April 2014.