Jemuwah Adi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jemuwah Adi, pèngetan panyaliban lan sédanipun Yesus Kristus
Taun Liturgi
Gréja Ritus Kulon
Gréja Ritus Wétan

Jemuwah Adi punika dinten Jemuwah sadèrèngipun Minggu Paskah, dinten pèngetan Panyaliban Yesus Kristus lan sédanipun ing Golgota.
Kanthi dhasar rincèn kitab suci ngéngingi Pangadilan Sanhedrin dhumateng Yesus, lan analisis èlmiah, prastawa panyaliban Yesus sanget mungel dumados ing dinten Jemuwah, nanging tanggal dumadosipun mboten dipunmangertosi kanthi cetha, lan akir-akir puniki dipun prakirakaken dumados nalika taun 33 Masehi, déning kalih klompok èlmuwan, lan sadèrèngipun dipun prakirakaken dumados nalika taun 34 Masehi déning Isaac Newton liwat pangètangan slisih-slisih antawisipun kalèndher Yahudi lan kalèndher Julian lan agengipun mbulan sabit.[1][2][3][4][5][6]

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Isaac Newton, 1733, Of the Times of the Birth and Passion of Christ, ing "Observations upon the Prophecies of Daniel and the Apocalypse of St. John" (London: J. Darby lan T. Browne)
  2. ^ Bradley Schaefer, 1990, Lunar Visibility and the Crucifixion Jurnal Triwulanan dari Royal Astronomical Society 31.
  3. ^ Waktu Penyaliban miturut para Astronom http://www.mirabilis.ca/archives/000736.html
  4. ^ Waktu Wafat Kristus miturut para Astronom http://english.pravda.ru/science/tech/16-05-2003/2819-christ-0
  5. ^ John Pratt Newton's Date For The Crucifixion "Jurnal Triwulanan saking Royal Astronomical Society", Sept. 1991
  6. ^ Tanggal Penyaliban Menurut Newton http://www.johnpratt.com/items/docs/newton.html

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jemuwah_Adi&oldid=829568"