Peken Suci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Taun Liturgi
Gréja Ritus Kulon
Gréja Ritus Wétan

Peken Suci utawi Minggu Suci (basa Latin: Hebdomada Sancta, utawi ugi dipunsebat Hebdomas Maior (Peken/Minggu Ageng); basa Yunani: Μεγάλη Εβδομάδα, /Megali Evdomada/ (Peken/Minggu Ageng)) salebetipun agami Kristen inggih punika satunggal peken wiwit Minggu Palem (ugi dipunsebat Minggu Sangsara) dumugi Setu Suci/Setu Sepi, ingkang salajengipun dipunterasaken dinten Paskah.[1] Istilah "Peken Suci" langkung umum dipun-ginakaken katimbang "Minggu Suci", amargi wonten karancuan antawisipun "minggu" minangka peken lan "minggu" minangka dinten (éwasemanten ingkang dipunmaksud ing mriki inggih punika "peken", sanès dinten Minggu).

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ [1]

Pranala njawi[besut | besut sumber]