Olahan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Macem-macem woh-wohan lan sayuran ing La Boqueria, pasar umum ing distrik Ciutat Vella ing Barcelona, Spanyol
Sampel saka masakan Turki

Masakan minangka salah sawijining gaya masak sing ditandani nganggo bahan, teknik lan masakan sing khas, lan biasane digandhengake karo budaya utawa wilayah geografis tartamtu. Tradhisi, adat istiadat lan bahan nyiyapake panganan regional asring digabungake kanggo nggawe masakan sing khas ing wilayah tartamtu. [1] Masakan wiwit jaman kuno . Nalika panganan wiwit mbutuhake rencana sing luwih akeh, mula ana panganan sing ana ing sekitar budaya. [2]

Masakan utamane dipengaruhi dening bahan-bahan sing kasedhiya ing lokal utawa liwat perdagangan, malah bisa digawe bahan sing beda nalika dadi populer ing sawijining wilayah, kayata, beras Jepang ing masakan Jepang lan chili New Mexico ing masakan New Mexico . Hukum panganan agama uga bisa nggawa pengaruh sing kuat marang masakan, kayata agama Hindhu ing masakan India, agama Sikh ing masakan Punjabi, Buddha ing masakan Asia Wétan, Islam ing masakan Timur Tengah, lan agama Yahudi ing masakan Israel .

Hukum panganan agama uga bisa nggawa pengaruh sing kuat marang masakan, kayata agama Hindhu ing masakan India, agama Sikh ing masakan Punjabi, Buddha ing masakan Asia Wétan, Islam ing masakan Timur Tengah, lan agama Yahudi ing masakan Israel .

Tuladha presentasi masakan nouvelle. Panganan iki kalebu udang karang diasinake ing asparagus gazpacho lan watercress.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Rediscover the flavors and traditions of true American cuisine!" Whatscookingamerica.net. Accessed June 2011.
  2. Laudan, Rachel. Cuisine & Empire. University of California Press. p. 11. ISBN 978-0-520-26645-2.