Marinasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pitik dimarinasi

Marinasi minangka sawijining proses ngekum panganan kanthi cuweransing wis dibumbui, asring asam, sadurunge masak . Asal saka tembung kasebut nuduhake panggunaan brine ( marina laut  ) ing proses pickling, sing nyebabake teknik nambahi rasa kanthi nyemplungake cairan. Cairan sing dimaksud, marinade, bisa uga asem (digawe karo bahan kaya ta cuka, jus lemon, utawa anggur ) utawa enzimatik (digawe karo bahan kaya ta nanas, kates utawa jahe ), utawa duwe pH netral.[1] Saliyane bahan kasebut, marinade asring ngemot lenga, bumbu, lan rempah-rempah kanggo luwih ngrasa panganan.

Daging sapi sing diasinake kanggo masakan barbecue Korea
  1. Corriher, Shirley. "Marinades Add Flavor but Don't Always Tenderize - Fine Cooking Recipes, Techniques and Tips". The Taunton Press Inc. Dibukak ing 28 November 2012.