Olahan Spanyol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chocolate con churros, panganan sing populer kanggo sarapan

Masakan Spanyol kalebu tradisi masak lan praktik saka Spanyol . Minyak zaitun (sing Spanyol minangka produsen paling gedhe ing saindenging jagad) akeh digunakake ing masakan Spanyol. [1] Iki dadi dhasar akeh saus sayuran (sing dikenal ing basa Spanyol minangka sofritos ). [2] Ramuan sing paling umum digunakake kalebu parsley, oregano, rosemary lan thyme . [3] Panganggone papak wis misuwur minangka "umum kanggo kabeh masakan Spanyol." [4] Daging sing paling asring digunakake ing masakan Spanyol kalebu: daging pitik, daging babi, wedhus lan daging sapi . [5] Iwak lan panganan laut uga dikonsumsi kanthi rutin.

Sarapan ala kontinental ( desayuno ) bisa dijupuk sawise tangi turu, utawa sadurunge mlebu ing papan kerja. Produk umum sing dijupuk sajrone sarapan kalebu kopi, susu, omben-omben coklat, biskuit (utamane biskuit Marie ), magdalena, roti panggang (ngemot bahan-bahan kayata minyak, tomat lan mentega, roti panggang minangka bagean pokok saka desayuno sing dikonsumsi ing omah utawa ing bar) utawa churros . [6]

Amarga akeh wektu antara sarapan lan mangan awan, umume ora ngganggu jadwal kerja kanggo njupuk cemilan tengah esuk .

Kentang kerut Kanaria kanthi saus mojo abang.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Akyürek, Suat (2018). "Investigation of similarities and differences of Turkish and Spanish cuisine cultures". Turkish Studies. Ankara. 13 (3). doi:10.7827/TurkishStudies.12900. ISSN 1308-2140.
  2. Martínez-Galiano, Juan Miguel; Olmedo-Requena, Rocío (2018). "Effect of Adherence to a Mediterranean Diet and Olive Oil Intake during Pregnancy on Risk of Small for Gestational Age Infants". Nutrients. 10 (9): 1234. doi:10.3390/nu10091234. PMC 6164545. PMID 30189597.
  3. Hoffman, Richard; Gerber MD, Mariette (2011). The Mediterranean Diet: Health and Science. doi:10.1002/9781118785027. ISBN 9781444330021.
  4. Wild 2015.
  5. Weichselbaum, Elisabeth; Benelam, Bridget; Costa, Helena Soares (2005). "Synthesis report No 6: Traditional Foods in Europe" (PDF). European Food Information Resource Network. pp. 51–52.
  6. "¿Qué desayunan los españoles?". Korespa.