Churro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Churro
Churros
Churros
Jeneng liyanéTejeringos
JinisFried dough
AjanganBreakfast, lunch, dinner, snack
Panggonan asalSpain or Portugal
Hawa ajanganHot
Woworan pokokFlour
Buku masakan: Churro  Médhia: Churro

A churro ( pangucap cara Spanyol: [ˈtʃuro], Portuguese pronunciation: [ˈƩuʁu] ) minangka jajanan adonan goreng - biasane broux — camilan adhedhasar. Churros iku tradhisional ing Spanyol lan Portugal, sing asale, uga ing Filipina lan Ibero-Amerika . Uga dikonsumsi ing saindenging jagad, utamane ing Amerika Serikat Kulon, Prancis, lan wilayah liyane sing nampa imigrasi saka negara-negara berbahasa Spanyol lan Portugis. Ing Spanyol, churros bisa lancip (lan terkadang kala uga dirajut) utawa dawa lan kandel, sing diarani Porra (specialty) (es) utawa jeringos [1] ing sawetara wilayah. Biasane dipangan kanggo sarapan kang dicelupake ing champurrado, coklat panas,[2] dulce de leche utawa café con leche . Gula asring disiram ing ndhuwur. Ing Spanyol, Amerika Hispanik lan Brasil, jeneng churro digunakake.

Ing Portugal, churros didol minangka spesialisasi Spanyol.[3] Ana cemilan sing rada beda, diarani porra ( Portuguese pronunciation: [ˈPoʁɐ] ), sing diisi krim utawa gudir, padha karo donat liyane ing Portugal.[4] Portugis farturas (uga padha karo churros) minangka adonan dominan ana ing Portugal.[5]

Rujukan[besut | besut sumber]