Menyang kontèn

Olahan Georgia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Khachapuri
Adjarian khachapuri
JinisPie
Ajanganappetizer/street food
Panggonan asalGeorgia
Tlatah utawa prajaCaucasus
Hawa ajanganhot
Woworan pokokCheese, eggs, bread
Variasiopen, closed
Buku masakan: Khachapuri  Médhia: Khachapuri

Masakan Basa Géorgia: ქართული სამზარეულო ( Basa Géorgia: ქართული სამზარეულო ) minangka masakan tradisional Georgia . Masakan Georgia padha karo masakan Kaukasus . Saben wilayah Georgia duwe gaya persiyapan panganan sing beda-beda. Mangan lan ngombe minangka bagean penting saka budaya Georgia .

Khachapuri, uga dieja minangka Hachapuri, minangka panganan tradisional Georgia sing ana roti isi keju. Roti kasebut di ragi lan diunggahake lan dibentuk kanthi macem-macem cara, biasane karo keju ing tengah lan kerak sing dipotong lan digunakake kanggo dicelupake ing keju. Isine ngemot keju (seger utawa tuwa, umume sulguni ), endhog lan bahan liyane. [1]

Kharcho
Chakapuli
Churchkhela
Walnut muraba

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Goldstein, Darra (1999). The Georgian feast: the vibrant culture and savory food of the Republic of Georgia. 1999: University of California Press. kc. 136–139. ISBN 0-520-21929-5.{{cite book}}: CS1 maint: location (link)