Tsoureki

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tsoureki
Christopsomo - Greek Christmas Bread - Flickr - pellaea.jpg
Christopsomo Christmas bread
Jeneng liyanéPaskalya Çöreği
JinisSweet bread
Panggonan asalTurkey, Armenia, Greece
Tlatah utawa prajaBalkans, Anatolia, Middle east
VariasiSavoury versions
Buku masakan: Tsoureki  Médhia: Tsoureki

Tsoureki ( Yunani: τσουρέκι ) uga dikenal kanthi jeneng شوريك ( Arab ), choreg utawa "chorek" ( Armenia չորեկ), çörək ( Azerbaijan ), kozunak ( Bulgaria козунак), cozonac ( Romania ) utawa paskalya çöreği ( Turki ) minangka roti preinan sing digawe glepung, susu, butter lan gula lan umume dibumbui karo semangat jeruk, resin mastic utawa mahlab . Siji variasi sing umume diarani "roti Paskah" digawe dening komunitas Yunani sajrone Paskah, ora mung ing Yunani, nanging uga ing negara liya kanthi komunitas Yunani. Uga diarani roti Paskah Armenia. [1]

Tembung Yunani tsoureki disilih saka çörek Turki. Sawetara kamus pratelan yen iki asale saka root Turki Kuno çevir- 'turn'; [2] liya ujar iku basa Persia [3] utawa basa Armenia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Davidson, Alan (1981-01-01). National & Regional Styles of Cookery: Proceedings : Oxford Symposium 1981. Oxford Symposium. ISBN 978-0-907325-07-9. Diarsip saka sing asli ing 2016-05-14. Dibukak ing 2018-07-22.
  2. "çörek". Etymological Dictionary of Contemporary Turkish. Diarsip saka sing asli ing 2017-12-01. Dibukak ing 2017-05-12.
  3. Dwight, Harry Griswold (1915). Constantinople, Old and New. Longmans, Green. p. 331. Dibukak ing 2017-05-12.