Cozonac

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Cozonac
Cozonac2.JPG
Bulgarian Kozunak with raisins, braided and sprinkled with sugar.
Jeneng liyanéBulgari: козунак
AjanganDessert
Tlatah utawa prajaRomania, Bulgaria, Moldova
Woworan pokokWheat flour
Butter
Milk
Eggs
Sugar
Yeast
Raisins
Rahat
Lemon zest
Orange zest
Walnuts
Hazelnuts
Vanilla
Rum
Buku masakan: Cozonac  Médhia: Cozonac

Cozonac ( Romanian: [kozoˈnak] ) utawa Kozunak (basa Bulgari: козунак  [kozoˈnak] ) minangka olahan jinis roti ragi manis sing khas, tradisional ing Rumania, Bulgaria lan Serbia . Sugih ing endhog, susu lan butter, biasane dipangan kanggo Paskah ing Bulgaria, lan umume kanggo saben preinan utama ( Natal, Paskah, Dina Taun Anyar, Pentakosta ) ing Rumania lan Moldova . Jeneng kasebut asale saka Yunani: ϰοσωνάϰι kosōnáki, wujud Yunani: ϰοσώνα kosṓna [1]

Walnut ngiseni cozonac

Deleng uga[besut | besut sumber]

  1. Cozonac etymology