Turkish delight

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Turkish delight
TurkishDelightDisplay.jpg
An assortment of Turkish delight on display in Turkey
Jeneng liyanéLokum
JinisConfection
Panggonan asalOttoman Empire (Turkey),[1] Persia[2]
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokStarch, sugar
VariasiMultiple
Buku masakan: Turkish delight  Médhia: Turkish delight

Bungahaken Turki utawa lokum iku salah siji suku confections adhedhasar gel saka pati lan gula . Varietas premium umume kalebu tanggal sing dicincang, pistachios, kemiri utawa kenari sing kaiket karo gel; varietas tradisional asring dirasakake nganggo kembang ros, mastic, jeruk Bergamot, utawa jeruk nipis . Gula asring dikemas lan dipangan ing kubus cilik sing dibuwang nganggo gula es, kopra, utawa krim bubuk tartar kanggo nyegah nemplek. Roso umum liyane kalebu kayu manis lan mint . Ing proses produksi, sabun bisa digunakake minangka aditif emulsif . Asal gula gula kasebut ora dingerteni kanthi tepat, nanging permen kasebut dikenal wis diproduksi ing Turki wiwit pungkasan abad kaping 18.

Gladri[besut | besut sumber]

Rasa seneng Turki sing rasane Rosewater
Sawetara varian Delight Turki sing jelas nampilake klapa garing
Variasi ing rasa seneng Turki dikepung karo lapisan aprikot nougat lan garing
Kaymak lokum, rasa seneng krim Turki, spesialisasi Afyonkarahisar
Rahat roso buah saka Rumania
  1. Roufs, Timothy G.; Roufs, Kathleen Smyth (2014). Sweet Treats around the World: An Encyclopedia of Food and Culture. ABC-CLIO. pp. 343–346. ISBN 978-1-61069-220-5.
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng temptation