Banyu mawar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rose water
Golab being make in Meymand - Fars 21.jpg
Rose water is produced manually in Meymand city, capital of Meymand, Firuzabad, Fars, Iran
JinisFlavoured water
Tlatah utawa prajaEurope and Asia
Woworan pokokRose petals
Woworan kang lumrah kaanggoWater
  Médhia: Rose water

Mawar banyu iku banyu sing digawe dening steeping klopak kembang mawar ing banyu. Tambahan, iku hydrosol bagean saka distillate saka mawar petals, a dening-produk saka produksi lenga mawar dienggo ing wangi . Iki digunakake kanggo ngicipi panganan, minangka komponen ing sawetara persiapan kosmetik lan medis, lan kanggo tujuan agama ing saindenging Eropa lan Asia. Sirup mawar (ora usah bingung karo sirup pinggul mawar ) yaiku sirup sing digawe saka banyu mawar, ditambah gula. Gulkand ing Asia Kidul yaiku campuran mawar tumbuk sirup

.