Panettone

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Panettone
Panettone - Nicolettone 2017 - IMG 7085 (31752542285).jpg
JinisDessert
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaMilan
Woworan pokokFlour, candied fruits, raisins
Buku masakan: Panettone  Médhia: Panettone

Panettone (pocapan /ˌpænˈtni/, [1] [2] [3] palafalan jroning basa Italia: [panetˈtoːne] ) minangka sawijining jinis roti legi Italia sing asale saka Milan (ing dhialek lokal Milan diarani panetton , pronounced  ), [4] racake disiapake lan dinikmati kanggo Natal lan Taun Anyar ing Eropa Kulon, Kidul, lan Tenggara uga ing Amerika Latin, Eritrea, [5] Australia, Inggris, [6] Inggris Negara lan Kanada . [7]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ""Panettone" in the American Heritage Dictionary". Diarsip saka sing asli ing 2017-02-05. Dibukak ing 2016-02-01.
  2. "Panettone" in the Oxford English Dictionary
  3. "Panettone" in Merriam–Webster
  4. Cherubini, Francesco (1841) Vocabolario milanese-italiano, Vol. 3, p. 164.
  5. "Christmas in Eritrea".
  6. "Il Panettone Oro Puro sbarca in UK ed è oggetto di un'improbabile recensione: «È incredibile che sia così buono»". Amalfi News (ing basa Italian).CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  7. "Negli Usa tutti pazzi per il panettone, è boom vendite". Ansa (ing basa Italian).CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)