Stollen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stollen
Stollen-Dresdner Christstollen.jpg
Stollen Natal
JinisRoti buah
Panggonan asalJerman
Woworan pokokWoh kri utawa woh garing, kacang-kacangan, rempah-rempah s (kapulaga lan kayu manis); gula, gula bubuk utawa gula es
Buku masakan: Stollen  Médhia: Stollen

Stollen ( pangucap cara Jerman: [ˈʃtɔlən]pra=|Babagan swara iki utawa[ʃtɔln]pra=|Babagan swara iki ) yaiku roti buah saka kacang-kacangan, rempah-rempah, lan woh-wohan sing garing utawa permen, dilapisi gula bubuk utawa gula es . Iki minangka roti tradisional Jerman sing dipangan nalika musim Natal, nalika diarani Weihnachtsstollen (sawise " Weihnachten ", tembung Jerman kanggo Natal) utawa Christstollen (sawise Kristus ).

Stollen minangka roti buah kaya kue digawe nganggo ragi, banyu lan glepung, lan biasane ditambah semangat kanggo adonan. Orangeat (kulit jeruk permen) lan kulit jeruk manisan (Zitronat), [1] kismis lan kacang almond, lan maneka jinis rempah-rempah kayata kapulaga lan kayu manis ditambahake. Bahan-bahan liyane, kayata susu, gula, butter, uyah, rum, endhog, [2] vanila, [3] woh-wohan lan kacang-kacangan liyane sing garing lan marzipan, bisa uga ditambahake ing adonan. Kajaba kanggo woh sing ditambahake, adonan cukup kurang ing gula. Roti sing wis rampung disiram karo gula es. Bobot tradisional Stollen udakara 2.0 kg (4.4 lb), nanging ukuran sing luwih cilik umume. Roti kasebut diiris nganggo mentega tanpa larut lan digulung dadi gula nalika metu saka oven, ngasilake produk moister sing tetep luwih apik. [4] Tali marzipan ing tengah ora opsional. Woh-wohan sing garing dikeringake ing rum utawa brendi kanggo roti sing dicicipi unggul.

Stollen

Galeri[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Duden: Zi|tro|nat, das
  2. Recipe for Dresdner Weihnachtsstollen Mimi Sheraton, The German Cookbook, from Random House
  3. "Learning and Teaching German".
  4. Felicity Cloake (15 December 2016). "How to bake the perfect stollen". The Guardian. Dibukak ing 31 May 2017.