Kulich

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kulich
Kulich pies.JPG
JinisBread
AjanganBefore breakfast
Buku masakan: Kulich  Médhia: Kulich

Kulich dipanggang ing kaleng bentuke silinder (kaya kopi utawa kaleng jus buah). Yen wis adhem, kulich dihiasi karo lapisan werni putih (sing rada garing ing sisih) lan kembang warna-warni. Miturut sejarah, asring disajikake karo paska keju kanthi simbol ХВ (saka ucapan tradisional Paskah ing Христос воскрес ( Khristos voskres, "Kristus wis wungu"). Paskah minangka perayaan sing penting banget ing negara-negara Eropa Wétan, malah luwih penting tinimbang Natal. [1] Biasane sawise upacara Paskah, kulich, sing wis dilebokake ing kranjang lan dihiasi kembang warna-warni, diberkahi dening pandhita. Kulich diberkahi dipangan sadurunge sarapan saben dina. Sisa kulich turahan sing ora diberkahi, dipangan karo paskha kanggo panganan cuci mulut.


Referensi[besut | besut sumber]

  1. "What to Know if You're Visiting Russia on Easter". TripSavvy. Dibukak ing 2019-03-08.