Olah-olahan Inggris

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panggang minggu, yaiku daging sapi panggang, kentang panggang, sayuran lan puding Yorkshire

Olah-olahan Inggris minangka pepanthan tradhisi tradhisi masak lan praktik sing ana hubungane karo Inggris. Masakan Inggris diterangake minangka "sajian sing ora apik kanggo bahan-bahan lokal sing cocok, cocok karo saos sederhana kanggo nyenengake rasa, ora bisa nyelehake sajian." [1] Nanging, masakan Inggris wis digunakke pengaruh budaya saka wong-wong sing wis dienggoni ing Britain, prodhuksi Sato macem-macem ne abang lan putih, kayata pitik tikka masala Anglo-Indian. [2] [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. UKTV. "British cuisine". uktv.co.uk. Dijupuk 2008-05-23. 
  2. "Robin Cook's chicken tikka masala speech". London: The Guardian. 2002-02-25. Dijupuk 2001-04-19. 
  3. BBC E-Cyclopedia (20 April 2001). "Chicken tikka masala: Spice and easy does it". bbc.co.uk. Dijupuk 28 September 2007.  Pranala njaba ing |work= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]