Olahan Serbia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pie Serbia sing digulung.

Masakan Serbia ( Basa Serbia: српска кухиња / srpska kuhinja ) kasusun saka cara lan tradhisi kuliner Republik Serbia . Asale saka sejarah Serbia, kalebu pirang-pirang abad kontak budaya lan pengaruh karo Byzantine, Ottoman, negara Yugoslavia sing isih kurang, lan tangga teparo Serbia. Miturut sejarah, panganan Serbia ditondoi kanthi pengaruh kuwat saka masakan Byzantine ( Yunani ) lan Mediterania, nanging uga Ottoman ( Turki ), lan masakan Eropa Tengah sing luwih sithik. [1] [2]

Piring nasional Serbia kalebu sarma (campuran daging babi utawa daging sapi sing digiling karo sega kubis), gibanica (pie endhog lan keju digawe adonan filo), pljeskavica (daging sapi utawa patty daging babi), ćevapi (daging panggang ), paprikaš (sup saka iwak), gulaš ] (sup daging lan sayuran biasane dibumbui karo paprika lan rempah-rempah liyane) lan Karađorđeva šnicla (schnitzel). Minuman nasional yaiku rakia (macem-macem brandi buah tradisional).

Sawetara panganan sing biasane dituku ing sisih Kulon asring digawe ing omah ing Serbia. Iki kalebu rakija, slatko, senggol, sele, lan macem-macem panganan acar, kayata sauerkraut, ajvar, utawa sosis . Sebab-sebab kasebut kalebu saka ekonomi nganti budaya. Preparasi panganan minangka bagean saka tradhisi kulawarga Serbia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Tamara Sheward (October 2014). "Europe's Foodie Secret". Lonely Planet (ing basa Inggris). Dibukak ing 24 June 2018.
  2. "The beginning of Serbian cuisine binds with the dynasty of Nemanjic". Balkan Food Recipes (ing basa Inggris). 24 February 2017. Dibukak ing 24 June 2018.