Pogača

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pogača
Turkish pogachas.jpg
Pogača stuffed with lor cheese and dill
Jeneng liyanéPogacha
JinisBread
Panggonan asalBalkans, Turkey, Carpathian Basin
Woworan pokokWhite flour or whole-wheat flour, usually yeast, Egg, Butter
VariasiKaraköy
Ènergi panganan
(per ajangan)
196kcal per 45 gr [1] kcal
Buku masakan: Pogača  Médhia: Pogača

Pogača ( Kroasia lan Bosnia ), poğaça ( Turki ), pogácsa ( Hungaria ), pogace ( Romania ), ( Yunani: μπουγάτσα 'bughátsa', Makedonia, Serbia lan Bulgaria : погача , Masalah Lua ing Modhul:Lang larik 1120: attempt to index field 'article_name' (a nil value). ) yaiku jinis roti sing dipanggang ing awu geni, lan mengko ing oven, padha karo focaccia, sing jeneng kasebut (liwat Yunani: πογάτσα Byzantine ), ditemokaké ing masakan Basin Carpathian, Balkan, lan Turki . Bisa ragi utawa ragi, nanging juru masak sing berpengalaman bisa nggawe pogača tanpa ragi kanthi kualitas sing apik, nalika kuwe-kuwe ragi luwih gampang digawe.   Umume digawe saka glepung gandum, nanging gandum uga kadang ditambahake gandum .   Bisa diiseni kentang, daging sapi utawa keju, lan diwenehi biji-bijian lan bumbu kayata wijen, wiji nigella ireng, utawa adonan garing ing adonan utawa disuntak ing ndhuwur.

  1. "Poğaça". Dibukak ing 3 January 2016.