Boza

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelas boza Bulgaria

Boza, uga bosa, bozo minangka wedang fermentasi sing populer digawe ing bagean-bagean ing Afrika Lor, Asia Tengah lan Kulon, Kaukasus lan Eropa Tenggara . Iki minangka minuman malt sing digawe kanthi fermentasi macem-macem gandum: jagung (jagung) lan gandum ing Turki, gandum utawa millet ing Bulgaria lan Romania, lan gandum ing Mesir Kuno. [1] [2] Iki nduweni konsistensi kandel, isi alkohol sing kurang (udakara 1%), lan rasa legi sing asem banget. Boza ngrusak yen ora disimpen ing papan sing adhem, mula fermentasi boza ing Turki ora adol boza nalika musim panas sing panas kanthi tradisional, malah adol wedang alternatif kayata jus anggur utawa lemonade. Saiki diprodhuksi ing musim panas amarga kasedhiyan kulkas sing saya akeh, lan penghasilan saka panjaluk sing akeh. Serbia, Montenegro, Bosnia lan Herzegovina, Kosovo, Bulgaria, Albania, lan Makedonia Lor ngasilake boza minangka omben-omben sing nyenengake ing taun kepungkur.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Goldschmidt, Arthur (1994) Historical dictionary of Egypt Metuchen, N.J. : Scarecrow Press. page 77. ISBN 9780810829497.
  2. Alpion, Gëzim I. (2011) Encounters With Civilizations: From Alexander the Great to Mother Teresa New Brunswick, N. J.:Transaction Publishers. page 46. ISBN 9781412818315.