Malt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Glepung gandum malt sakepel, sprouts putih katon

Malt ditanduri gandum séréal sing wis garing ing proses sing dikenal kanthi jeneng " malting ". Gandum kasebut digawe germin kanthi direndhem ing banyu banjur diendhegake maneh saka germinasi kanthi garing kanthi hawa panas. [1] [2] [3] [4] Gandum malting ngasilake enzim (α-amylase, β-amylase) sing dibutuhake kanggo ngowahi pati gandum dadi macem-macem jinis gula, kalebu glukosa monosakarida, maltosa disakarida, maltotriose trisakarida, lan gula sing luwih dhuwur sing diarani maltodextrines . Iki uga ngasilake enzim liyane, kayata protease, sing nyuda protein ing gandum dadi bentuk sing bisa digunakake ragi . Titik proses malting dihentikan nyebabake rasio pati - karo enzim lan pati sebagian dikonversi dadi gula sing difermentasi.


Gandum malt kanggo produksi bir
Sirup malt barley kanthi alon ditambahake ing glepung ing resep bagel

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "How to brew manually by John Palmer". Dibukak ing 6 October 2014.
  2. "Quality Factors for Malting, Brewing and other End-uses". Oregon State University. Dibukak ing 13 April 2007.
  3. "What is malting?". Dibukak ing 6 October 2014.
  4. Kirk-Othmer Food and Feed Technology. New York: Wiley-Interscience. 2007. pp. 116–120. ISBN 978-0-470-17448-7. Dibukak ing 7 July 2010.