Bagel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bagel
Bagel-Plain-Alt.jpg
A commercially produced bagel
Jeneng liyanéBajgiel, beigel, beygl
JinisBread
Panggonan asalPoland
Tlatah utawa prajaCentral & Eastern Europe, North America, Israel
Olah-olahan nasional gegayutanPolish, American, Canadian, and Israeli
DigawéJewish communities of Poland
Hawa ajanganRoom temperature
Woworan pokokWheat dough
VariasiMontreal-style bagel, East Coast Style Bagel, pizza bagel
Buku masakan: Bagel  Médhia: Bagel

A bagel ( Yiddish beygl ; basa Polandia: bajgiel ), uga historis dieja beigel, [1] minangka produk roti sing asale saka komunitas Yahudi ing Polandia . Biasane nganggo tangan nganggo bentuk ali-ali saka adonan gandum sing ragi, kira-kira ukuran tangan, sing kaping pisanan digodhog ing banyu banjur dipanggang . Asilé yaiku interior sing kandhel, kenyal, adonan kanthi eksterior sing soklat lan sok garing. Bagel asring ditambah wiji sing dipanggang ing kerak njaba, lan wiji tradisional yaiku wiji popia lan wijen . Sawetara bisa uga uyah ditaburi ing dhuwure, lan ana macem-macem jinis adonan, kayata gandum lan rye. [2] [3] Bagel dipangan roti panggang utawa roti panggang.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Definition: Beigel, retrieved from Dictionary.com website July 11, 2011
  2. Encyclopædia Britannica (2009) Bagel, retrieved February 24, 2009 from Encyclopædia Britannica Online
  3. Roden, Claudia (1996). "The Book of Jewish Food: An Odyssey from Samarkand to New York”. Excerpt, retrieved April 7, 2015 from My Jewish Learning