Goulash

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Goulash
Gulyas080.jpg
Goulash in a traditional cauldron
Buku masakan: Goulash  Médhia: Goulash

Goulash ( Basa Hungaria: gulyás ) yaiku salah sawijining sup daging lan sayuran sing biasane dibumbui karo paprika lan rempah-rempah liyane.[1] Asal saka Honggari abad pertengahan, goulash minangka panganan umum sing biasane dipangan ing Eropa Tengah nanging uga ing bagean liya ing Eropa. Iki minangka salah sawijining olahan nasional Honggari lan uga simbol negara kasebut.[2][3][4]

gulyásleves Honggari , sup goulash
Goulash pörkölt
Fiakergulasch
Gul Szeged dadi pub ing Prague kanthi knedliky Ceko
Pancake kentang Polen lan gondho pedhes karo keju susu wedhus lan krim sing ora nguntungke

Deleng uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gundel, Karoly (1992). Gundel's Hungarian cookbook. Budapest: Corvina. ISBN 963-13-3600-X. OCLC 32227400.
  2. Gil Marks, Encyclopedia of Jewish Food, John Wiley & Sons, 2010, p. 234
  3. "Orbitz Travel: Vacations, Cheap Flights, Airline Tickets & Airfares". away.com. Diarsip saka sing asli ing 17 January 2013. Dibukak ing 14 October 2011.
  4. "Top 10 National Dishes -- National Geographic". Travel (ing basa Inggris). 2011-09-13. Dibukak ing 2020-08-08.