Kifli

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kifli
Two crescent-shaped pastries on a white plate
Two kifli, the left one salted
AjanganBreakfast, Coffee break
Panggonan asalOstenrik-Hungary
Tlatah utawa prajaBalkans, Central Europe
Hawa ajanganWarm or room temperature
Woworan pokokWheat flour
Buku masakan: Kifli

Kifli utawa kipfel minangka roti ragi tradisional sing digulung lan dibentuk dadi sabit sadurunge dibakar. Kue-kue bentuk mbulan

sabit dianggep minangka bentuk jajanan paling tuwa sing isih urip lan dipercaya nggambarake tradhisi pagan kuno sing melu penawaran kanggo dewi rembulan Selene . Kue-kue bentuk sing padha wis dibakar wiwit paling ora abad kaping 10 ing biara. Ing Wina Kipfel tanggal paling abad kaping 13 lan umume dipanggang ing biara kanggo Paskah .