Gibanica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gibanica
Gibanica single slice with full pie in background.jpg
A piece of Gibanica.
Jeneng liyanéGužvara[1]
JinisPastry
Panggonan asalformer Yugoslavia
Tlatah utawa prajaBalkans
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokPhyllo dough, white cheese (feta, sirene), eggs
Katerangan liyanéOther ingredients include milk, kaymak and lard or sunflower oil and different types of fruit and nuts
Buku masakan: Gibanica  Médhia: Gibanica

Gibanica ( Serbian Cyrillic ,[ˈɡibanit͡sa] ) minangka panganan jajanan tradisional sing misuwur ing saindenging Balkan . Biasane digawe nganggo keju lan endhog. Resep bisa diwiwiti saka sing enak nganti gurih, lan saka kue multi-lapisan sing ringkes lan mewah . Kadhangkala Gibanica uga nuduhake gulung walnut, yaiku roti legi kanthi pasta walnut sing digulung ing njero.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. (Crumpled pie)David Tornquist (1966). Look East, Look West: The Socialist Adventure in Yugoslavia. MacMillan. p. 229.