Kacang gulung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nut roll
Orahnjača variation of nut roll
Orahnjača variation of nut roll
Jeneng liyanéMany – see text
JinisPastry
Panggonan asalCentral Europe
Woworan pokokSweet yeast dough, ground nuts
Buku masakan: Nut roll  Médhia: Nut roll

Gulung kacang minangka jajanan kang kalebu adonan ragi manis (biasane nggunakaké susu) kang digulung tipis banget, disebar nganggo tempel kacang kang digawe saka kacang lemah lan pemanis kaya madu, banjur digulung dadi bentuk log. 'Log' iki kiwa dawa lan lurus utawa asring ditekuk nganggo bentuk tapal kuda, endhog dicuci, dipanggang, banjur diiris silang. Gulung kacang mirip gulungan jeli (gulung Switserlan ) nanging biasane nganggo lapisan adonan lan isi liyane, lan mirip strudel nanging lapisan adonan luwih sithik lan alus. Kandhutan umume duwe kacang kenari utawa bahan wiji kang utama .

Hungaria bejgli, kenari (kiwa) lan biji popia (tengen)

Referensi[besut | besut sumber]