Sirene

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sirene
Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sirene cubes
Jeneng liyanéWhite cheese
Nagara asalMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Wewengkon, kuthaN/A
KuthaMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sumberé susuMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
PastéurisasiDepends on variety
TèksturDepends on variety
Suwéné nuwamin. 3 months
Symbol question.svg [[Commons:Kategori:Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana. |Médhia magepokan ing Wikimedia Commons]]

Sirene (basa Albanian: djathë i bardhë  ; Bulgari: сирене  [ˈSirɛnɛ] ; Basa Makedonia: сирење  ; Basa Serbia: сир / sir ) uga dikenal kanthi jeneng " brine putih" (basa Bulgari: бяло саламурено сирене ) minangka jinis keju brined sing digawe ing Balkan (Eropa Kidul-Wétan), utamane populer ing Bulgaria, Serbia, Montenegro, Makedonia Lor, Rumania, Albania lan uga ing Israel lan Libanon. Iki digawe saka susu wedhus, wedhus, utawa sapi, utawa campuran kasebut. [1] Sedheng remuk, paling ora 46-48% bahan garing sing ngemot 44-48% lemak. [2] Umume diproduksi ing blok, lan duwe tekstur sing rada grainy. Iki digunakake minangka keju meja, salad, lan baking. Sirene, uga yoghurt, minangka panganan nasional kanggo kabeh negara ing Balkan, kanthi variasi nasional lan regional akeh.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. , "Characteristics of major traditional regional cheese varieties of East-Mediterranean countries: a review", Efstathios Alichanidis & Anna Polychroniadou, Dairy Sciеnce & Technology, Volume 88, Number 4–5, July–October 2008
  2. "The Bulgarian Institute for Standardization BDS 15:2010". The Bulgarian Institute for Standardization (BDS). Missing or empty |url= (pitulung)