Menyang kontèn

Susu wedhus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Susu wedhus
Kambing milking
Biasa wedhus jenis " Saanen "

Susu wedhus yaiku susu wedhus ingon . Kambing ngasilake udakara 2% saka total pasokan susu saben taun. [1] Sawetara wedhus dikembangke khusus kanggo susu . Yen daging wangi sing kuwat ora bisa dipisahake, aroma bakal nyebabake susu. Susu kambing kanthi alami duwe globule lemak sing emulif sing apik, sing tegese krim tetep ditanggepi ing susu, tinimbang mundhak menyang ndhuwur, kayata ing susu sapi mentah; mulane, ora prelu homogenisasi . Pancen, yen susu iki arep digunakake kanggo nggawe keju, homogenisasi ora disaranake, amarga iki ngowahi struktur susu, nyebabake kemampuan budaya kanggo koagulasi susu lan kualitas pungkasan lan asil keju. [2]


Analisis komposisi susu, saben 100 gram [3]
Konstituen unit Sapi Doe



</br> (wedhus)
Ewe



</br> ( wedhus )
Banyu



</br> kebo
Banyu g 87.8 88,9 83.0 81.1
Protein g 3.2 3.1 5.4 4.5
Lemu g 3.9 3.5 6.0 8.0
Karbohidrat g 4.8 4.4 5.1 4.9
Energi kcal 66 60 95 110
Energi kJ 275 253 396 463
Gula (laktosa) g 4.8 4.4 5.1 4.9
Kolesterol mg 14 10 11 8
Kalsium IU 120 100 170 195
Asam lemak jenuh g 2.4 2.3 3.8 4.2
Asam lemak tak jenuh tunggal g 1.1 0,8 1.5 1.7
Asam lemak polimaturaturasi g 0,1 0,1 0,3 0,2

Referensi[besut | besut sumber]

  1. FAO. 1997. 1996 Production Yearbook. Food Agr. Organ., UN. Rome, Italy.
  2. Amrein-Boyes, D. (2009). 200 Easy Homemade Cheese Recipes. Robert Rose Inc.: Toronto
  3. "Milk analysis". North Wales Buffalo. Diarsip saka sing asli ing 2007-09-29. Dibukak ing 3 August 2009. (Citing McCane, Widdowson, Scherz, Kloos, International Laboratory Services.)