Olahan Slovenia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jajanan Potica minangka bagean saka sarapan tradisional Paskah Slowén

Masakan Slowén ( Basa Slovenia: slovenska kuhinja ) minangka jinis olahan dipengaruhi dening macem-macem lanskap, iklim, sejarah lan budaya tetanggan Slowén . Ing 2016, etnologis Slowén sing misuwur mbagi negara kasebut dadi 24 wilayah gastronomi.[1] :15 Buku masak basa Slowén pisanan diterbitake dening Valentin Vodnik ing taun 1798.

Piring saka macem-macem jinis keju lan daging Slowén bebarengan karo dekorasi
Matevž karo daging panggang lan Sauerkraut
Prekmurska gibanica

Referensi[besut | besut sumber]