Olahan Macedonia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tavče gravče, sajian nasional Makedonia Lor .

Masakan Macedonian ( Basa Makedonia: Македонска кујна , minangka aspek masakan Balkan, yaiku masakan tradisional Makedonia Lor . Iki nuduhake pengaruh Mediterania lan Timur Tengah lan nuduhake ciri khas masakan Balkan liyane. Iklim sing cukup anget ing negara kasebut nyedhiyakake kahanan tuwuh sing apik kanggo macem-macem sayuran, sayuran lan woh-wohan. Masakan Macedonia uga misuwur amarga keragaman lan kualitas produk susu, anggur, lan minuman beralkohol lokal, kayata rakija . Tavče gravče lan mastika dianggep minangka panganan lan omben-omben nasional Makedonia Lor.

Gjomleze disiapake ing tray. Gjomleze biasane dipotong dadi inten
Bieno Sirenje dadi zaitun
Turli tava (sayuran panggang) nganggo kentang panggang lan salad
Salad Makalo (salad cabai dicampur kentang masak lan mrica garing abang)
Jufki, pasta tradisional Macedonia, biasane disajikake karo keju
Ikan iwak Ohrid bakar
Prženi lepčinja, sarapan umum