Olahan Wétan Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
A variety of foods on a sectioned plate
Dadi ing restoran Yerusalem kalebu falafel, hummus, lan salad

Masakan Wétan Tengah utawa masakan Asia Kulon iku salah sawijining jinis olahan kalebu masakan Arab, Iran, Israel, Asiria, Azerbaijan, Armenia, Georgia, Kurdi, Siprus lan masakan Turki . Ing 2017, Masakan Timur Tengah dilaporake minangka salah sawijining masakan etnik paling populer lan paling cepet ing AS . [1] Bahan-bahan umum kalebu zaitun lan minyak zaitun, pitas, madu, wiji wijen, kurma, [2] sumac, kacang buncis, mint, beras lan peterseli, lan panganan sing populer kalebu kebab, dolma, falafel, baklava, yogurt, donor kebab, shawarma lan mulukhiyah .

A large, round tray with a variety of small dishes
Meze minangka pilihan saka sajian cilik sing disedhiyakake karo omben-omben alkohol, minangka kursus utawa minangka panganan pembuka ing negara-negara Arab, negara-negara Turki, lan Iran .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "How Middle Eastern Cuisine Became The 'It' Food Of 2017". The RushOrder Blog (ing basa Inggris). 2017-12-05. Diarsip saka sing asli ing 2017-12-14. Dibukak ing 2017-12-14.
  2. "The Middle East: Background & History". Diarsip saka sing asli ing 26 May 2017. Dibukak ing 20 November 2014.