Olahan Ukrainia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Piring Ukraina sing populer

Masakan Ukraina minangka koleksi macem-macem tradhisi masak masarakat Ukraina sing dikumpulake sajrone pirang-pirang taun. Masakan kasebut dipengaruhi banget dening lemah peteng (chornozem) sing asale lan bahane kalebu akeh komponen. [1] Hidangan nasional Ukraina sing ora bisa ditolak asale saka negara kasebut yaiku borsch . Nanging, varenyky lan holubtsi uga dianggep favorit nasional masarakat Ukraina lan dadi panganan umum ing restoran tradisional Ukraina

. [2]

Ukraina borshch karo smetana
Kholodets
Paska tradisional Ukraina

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Food in Ukraine - Ukrainian Food, Ukrainian Cuisine - traditional, popular, dishes, recipe, diet, history, common, meals, staple". www.foodbycountry.com.
  2. "5 Best Ukraine traditional Foods".