Olahan Portugis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pastéis de bacalhau (secara harfiah "pastry codfish")
Amêijoas à Bulhão Pato ( kerang Bulhão Pato)
Ayam Portugis Piri Piri ( Frango assado )

Buku paling tuwa sing paling misuwur babagan masakan Portugis, sing judhule Livro de Cozinha da Infanta D. Maria de Portugal, wiwit abad kaping 16, nggambarake akeh panganan daging, iwak, unggas lan abad pertengahan sing populer. Unggas, gampang digedhekake ing omah petani, wiwitane dianggep panganan sing berkualitas.

Ayam, bebek, kalkun, partikel sikil sikil abang lan puyuh minangka unsur masakan Portugis. Piring kalebu frango no churrasco (pitik ing churrasco ), pitik Piri Piri, beras Cabidela, Canja de galinha, Arroz de Pato (beras bebek), lan liya-liyane.