Peri-peri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gandhen piri piri cili
Peri-Peri
African red devil peppers.jpg
Pili pili peppers (ripe red and unripe green)
GenusCapsicum
SpesiesCapsicum frutescens
KultivarPili pili
Cithakan:Infobox pepper

Peri-peri ( /ˌpɪri ˈpɪri/ PIRR-ee-PIRR-ee, asring hyphenated utawa minangka salah siji tembung, lan karo varian éjaan piri-piri , piripiri utawa pili pili ) [1] minangka kultivar frutescens Capsicum saka mrico malagueta . Asline digawe karo penjelajah Portugis ing bekas wilayah Afrika Selatan ing Portugal [2] [3] (khususe Mozambik lan wilayah perbatasane karo Afrika Selatan ) banjur nyebar menyang domain Portugis liyane.

Tanduran biasane akeh semak lan tuwuh nganti 45–120 cm (18–47 in) nganggo godhong 4–7 cm (1.6–2.8 in) dawa lan 1.3–1.5 cm (0.51–0.59 in) jembar. Woh-wohan umume di tapered nganti pucuk lan ukurane nganti 2–3 cm (0.8–1 in) dawa. Werna polong entah ijo, warna diwasa katon abang utawa wungu. Sawetara jinis cabai mripat Manuk ukurane nganti 175.000 unit panas Scoville . [4]


Ayam peri peri bakar-bakar

Referensi[besut | besut sumber]

  1. S.A, Priberam Informática. "Consulte o significado / definição de piripiri no Dicionário Priberam da Língua Portuguesa, o dicionário online de português contemporâneo". dicionario.priberam.org (ing basa Portugis). Dibukak ing 2020-12-10.
  2. "It turns out you were learning to love peri-peri long before we ever had Nando's". The Independent (ing basa Inggris). 2017-07-18. Dibukak ing 2020-05-07.
  3. "History of Piri Piri Chicken". Food Fun Travel Blog (ing basa Inggris). 2020-01-13. Dibukak ing 2020-05-07.
  4. "The Scoville scale". www.alimentarium.org (ing basa Inggris). Dibukak ing 2019-02-20.