Iwak bèbèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa


Bebek braised, gaya Teochew
Bebek panggang karo angelica Cina

Ing masak lan gastronomi, bebek utawa bebek minangka daging saka pirang-pirang spesies manuk ing kulawarga Anatidae, sing ditemokake ing banyu seger lan uyah . Bebek dipangan ing akeh masakan ing saindenging jagad. Iki minangka daging protein sing akeh lemak lan protein sing sugih zat besi . Bebek kanthi nominal asale saka kewan enom, nanging bisa uga mung jeneng menu . Salah sawijining spesies bebek banyu tawar, mallard, wis dijinengi lan dadi manuk ingon ingon umum ing pirang-pirang budaya. Bebek Pekin minangka spesies ternak liyane sing penting, utamane ing Amerika Utara . Magret nuduhake khusus payudara saka bebek mulard utawa Muscovy (utawa Barbary) sing wis dipeksa kanggo ngasilake foie gras . [1] Daging bebek akeh banget kolesterol lan lemak, utamane lemak jenuh . Iki uga protein lan zat besi sing akeh banget [2] lan umume nutrisi lan ngisi kanggo wong sing bisa ngideni kandungan lemak sing akeh. Alon masak nggunakake cara masak kang ngidini got saka pelumas sebagian bisa ngenthengake isi lemak dhuwur, sanadyan daging bebek bakal tansah dadi pangan dhuwur-lemu.


Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Magret definition". Cdkitchen.com. Dibukak ing 6 February 2012.
  2. "Nutritionix - Duck, domesticated, meat only, cooked, roasted - 0.5 duck".