Pratélan kabupatèn lan kutha ing Jawa Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Provinsi Jawa Kulon dumadi saka 17 kabupatèn lan 9 kutha. Kutha krajané y aiku Bandhung. Ing tanggal 17 Oktober 2000, sapérangan wewengkon Jawa Kulon diwangun dadi provinsi dhéwé, ya iku Provinsi Banten.

Ing ngisor iki pratélan kabupatèn lan kutha ing Jawa Kulon, karo kutha krajan kabupatèn.

West Java province.png
No. Kabupatèn/Kutha Kutha krajan
1 Kabupatèn Bandung Soreang
2 Kabupatèn Bandung Kulon Ngamprah
3 Kabupatèn Bekasi Cikarang
4 Kabupatèn Bogor Cibinong
5 Kabupatèn Ciamis Ciamis
6 Kabupatèn Cianjur Cianjur
7 Kabupatèn Cirebon Sumber
8 Kabupatèn Garut Garut
9 Kabupatèn Indramayu Indramayu
10 Kabupatèn Karawang Karawang
11 Kabupatèn Kuningan Kuningan
12 Kabupatèn Majalengka Majalengka
13 Kabupatèn Purwakarta Purwakarta
14 Kabupatèn Subang Subang
15 Kabupatèn Sukabumi Pelabuanratu
16 Kabupatèn Sumedang Sumedang
17 Kabupatèn Tasikmalaya Singaparna
18 Kutha Bandhung Bandhung
19 Kutha Banjar Banjar
20 Kutha Bekasi Bekasi
21 Kutha Bogor Bogor
22 Kutha Cimahi Cimahi
23 Kutha Cirebon Cirebon
24 Kutha Dhépok Dhépok
25 Kutha Sukabumi Cisaat
26 Kutha Tasikmalaya Tasikmalaya


Cathetan[besut | besut sumber]

  • ^ Kabupatèn Bandung sadurungé kutha krajan ing Kutha Bandung lan banjur ing Kutha Soreang.
  • ^ Kabupatèn Bandung Kulon diresmèkaké dadi Kabupatèn Ke-17 ing Provinsi Jawa Kulon pada tanggal 19 Juni 2007, dadi pemekaran dari wewengkon Kabupatèn Bandung.
  • ^ Kabupatèn Bogor sadurungé kutha krajan ing Kutha Bogor.
  • ^ Kabupatèn Cirebon sadurungé kutha krajan ing Kutha Cirebon.
  • ^ Banjar diwangun dadi kutha otonom ing tanggal 11 Dhésèmber 2002, saka wewengkon Kabupatèn Ciamis. Sadurungé Banjar wujud kutha administratif.
  • ^ Cimahi diwangun dadi kutha otonom ing tanggal 21 Juni 2001, saka wewengkon Kabupatèn Bandung. Sadurungé Cimahi wujud kutha administratif.
  • ^ Dhépok diwangun dadi kutha otonom ing tanggal 20 Maret 1999, saka wewengkon Kabupatèn Bogor. Sadurungé Dhépok wujud kutha administratif.
  • ^ Tasikmalaya diwangun dadi kutha otonom ing tanggal 21 Juni 2001, saka wewengkon Kabupatèn Tasikmalaya. Sadurungé Tasikmalaya wujud kutha administratif.