Ngupat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ngupati)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ngupat (Aksara Jawa: ꦔꦸꦥꦠ꧀)utawa ngupati iku upacara adat kang dianakaké wektu calon ibu mbobot 4 sasi. Tembung "ngupat" asalé saka tembung papat (4) utawa kupat. Ancasé upacara adat iki kanggo kaslametané calon bayi lan ibuné utawa kanggo kang sifaté tolak bala dadi padha karo upacara adat mitoni. Sing radha bedha karo upacara adat meteng liyané ya iku ana sajian kupat ing kendhuren ngupati, kupat iki uga disertakaké ing bèsèk kang digawa bali undangan kang hadir.

Makna[besut | besut sumber]

Ngupat sajatiné kanggo pralambang yèn jabang bayi wis mlebu ning tahap kaping papat ning prosès pangriptané manungsa.

Wektu[besut | besut sumber]

Upacara adat ngupat kudu diadani ning dina kang apik miturut petungan dina Jawa.

Pengantenan > Ngupati > Ngliman