Puputan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Puputan utawa pupak puser, iku sajatiné nduwé makna tali puser bayi puput. Dadi upacara iki dianakaké wektu utawa bubar puputé tali puser saka udhel bayi.

Slametan[besut | besut sumber]

Lumrahé ana acara slametan ing upacara puputan iki, acarané ya iku kendhuren, bancakan lan awèh jeneng bayi. Upacara iki apik yèn diselenggara'ake bubar wektu maghrib.

Puputan bayi digolongke dadi 2, ya iku: 1. golongan bangsawan/karajan: Sega gudanga, jenang abang putih, 5 warna bubur, lan jajan pasar. 2. golongan rakyat biyasa: Sega jangan, jenang abang putih, jenang boro-boro, lan jajan pasar.