Sepasaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sepasaran iku upacara adat Jawa wektu umur bayi 5 dina. Upacara adat iki umume diselenggaraake sederhana ning yèn bebarengan karo aweh jeneng bayi, upacara iki diselenggaraake radha meriah.
Tembung sepasaran dhéwé asale sake tembung sepasar.

Sepasaran umum diselenggaraake sore nganggo acara kenduren lan ngundang sedulur uga tangga umah. Suguhan sing disajiake umume wedang lan jajan pasar ning uga ana besek sing umum kanggo ditentengan mulih.

Brokohan > Sepasaran > Aqeqah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sepasaran&oldid=1079004"