Sepasaran

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Sepasaran iku upacara adat Jawa wektu umur bayi 5 dina. Upacara adat iki umume diselenggaraake sederhana ning yen bebarengan karo aweh jeneng bayi, upacara iki diselenggaraake radha meriah.
Tembung sepasaran dhewe asale sake tembung sepasar.

Sepasaran umum diselenggaraake sore nganggo acara kenduren lan ngundang sedulur uga tangga umah. Suguhan sing disajiake umume wedang lan jajan pasar ning uga ana besek sing umum kanggo ditentengan mulih.

Brokohan > Sepasaran > Aqeqah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sepasaran&oldid=1033597"