Aqéqah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Aqeqah)

Miturut etimologi, tembung Aqéqah punika asalipun saking basa Arab, ingkang gadhah pangertosan nugel utawi motong [1]. Miturut istilah, aqéqah inggih punika nyembelèh wedhus wonten ing dinten kapitu saking dinten klairanipun bayi, minangka raos sukur dhumateng Allah[2]. Ananging ugi wonten ingkang paring pangertosan manawi aqéqah punika nugel rikma ingkang wonten ing mustakanipun bayi ingkang nembé lair. Kanggé bayi ingkang jaler dipunsembelèhaken wedhus kalih, manawi bayi ingkang putri dipunsembelèhaken wedhhus satunggal.

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Uga delengen[besut | besut sumber]