Aqéqah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Aqeqah)

Miturut etimologi, tembung Aqéqah punika asalipun saking basa Arab, ingkang anggadhahi pangertosan nugel utawi motong [1]. Miturut istilah, aqéqah inggih punika nyembelèh wedhus wonten ing dinten kapitu saking dinten klairanipun bayi, minangka raos sukur dhumateng Gusti Allah SWT[2]. Ananging ugi wonten ingkang paring pangertosan menawi aqéqah punika nugel rikma ingkang wonten ing mustakanipun bayi ingkang nembé lair. Kanggé bayi ingkang jaler dipunsembelèhaken wedhus kalih, manawi bayi ingkang putri dipunsembelèhaken wedhhus setunggal.

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Uga pirsani[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aqéqah&oldid=1060797"