Kékah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Miturut etimologi, tembung kékah punika asalipun saking basa Arab, ingkang gadhah pangertosan nugel. [1]. Miturut istilah, kékah inggih punika nyembelèh wedhus wonten ing dinten kapitu saking dinten klairanipun bayi, minangka raos sukur dhumateng Allah[2]. Nanging ugi wonten ingkang paring pangertosan manawi kékah punika nugel rikma ingkang wonten ing mustakanipun bayi ingkang nembé lair. Kanggé bayi ingkang jaler dipunsembelèhaken wedhus kalih, manawi bayi ingkang putri dipunsembelèhaken wedhus satunggal.

Cathetan suku[besut | besut sumber]