Nyatus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nyatus inggih punika salah satunggaling upacara adat Jawa babagan kasédan.[1] Nyatus utawi ugi saged dipunsebat slametan satus dinten punika dipunadani wonten ing dinten kaping satus bibar sedanipun satunggaling tiyang.[1]
Ancasipun ngawontenaken slametan punika inggih kanggé nyampurnakaken sadaya ingkang asipat badan wadhag utawi jisim.[1]

Sesajèn[besut | besut sumber]

Sesajèn ingkang dipun-ginakaken wonten ing slametan nyatus punika sami kaliyan sesajen ingkang dipun-ginakaken nalikanipun ngadani slametan patang dasa dinten. Déné sesajen ingkang dipundamel inggih punika sega wuduk, ingkung ayam, kedele, krupuk, lan sambel goreng.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Sarjana Hadiatmaja dan Kuswa Endah. (2009). Pranata Sosial dalam Masarakat Jawa. Yogyakarta: Grafika Indah.