Mitung dina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Mitung dinan ya iku upacara adat jawa kaggem mengeti cagak ingkang sampun séda. Mitung dinan dipengeti ing dinten kapitu utawa seminggu sabanjuré wong mau séda. Mitung dinan utawa pitung dinan iku dienkake ing omahé kang séda lan lumrahé donga kanggo kang séda supaya slamet ing akhirat lan kang dipunwaos limrahipun Al - Qur'an Surat Yasin