Ngliman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ngliman iku upacara adat wètèngan sing diselenggarakake wektu calon ibu mbobot 5 wulan. Tembung "ngliman" asalé saka tembung lima (5). Ancase upacara adat iki padha karo ngupatan ya iku upacara kanggo kaslametane calon bayi lan ibune utawa kanggo sing sipaté tolak bala.

Upacara adat ngliman iki kurang dikenal ning laladan-laladan tertamtu, béda karo mitoni sing wis umum dikenal masarakat Jawa malah uga dikenal ning masarakat Nusantara.

Ngupati > Ngliman > Mitoni