Pangantènan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Pengantenan)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pangantènan iku siji acara ing ngendi siji pasangan iku janji bakal manunggal. Urutane acara pengantenan :

  1. madik
  2. utusan
  3. salaran
  4. nontoni
  5. lamaran
  6. gethak dinten
  7. singsedan
  8. srah-srahan
  9. kumbakarnan utawa rubukan
  10. pasang tarub
  11. siraman
  12. dodol dawet
  13. ngalub-alubi utawa paes
  14. midodareni
  15. ijab qabul
  16. pahargya
  17. ngunduh mantu