Pangantènan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pangantènan iku acara prajanjèn pasangan kang bakal manunggal. Urutané acara pengantènan:

  1. Madik
  2. Utusan
  3. Salaran
  4. Nontoni
  5. Lamaran
  6. Gethak dinten
  7. Singsedan
  8. Srah-srahan
  9. Kumbakarnan utawa rubukan
  10. Pasang tarub
  11. Siraman
  12. Dodol dawet
  13. Ngalub-alubi utawa paès
  14. Mudodarèni
  15. Ijab kabul
  16. Pahargya
  17. Ngunduh mantu