Pangantènan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pangantènan iku siji acara ing ngendi siji pasangan iku janji bakal manunggal. Urutane acara pengantenan :

  1. madik
  2. utusan
  3. salaran
  4. nontoni
  5. lamaran
  6. gethak dinten
  7. singsedan
  8. srah-srahan
  9. kumbakarnan utawa rubukan
  10. pasang tarub
  11. siraman
  12. dodol dawet
  13. ngalub-alubi utawa paes
  14. midodareni
  15. ijab qabul
  16. pahargya
  17. ngunduh mantu