Bèsèk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
anyaman bésék
Bésék

Bèsèk ya iku wadhah tradhisional kang digawé saka anaman pring kang gunané kanggo wadhah panganan utawa yèn kanggo kendhuri bisa kanggo wadhah sega berkat. Bésék paling akèh ana ing kabupatén Boyolali kacamatan Simo lan désa Walén. Bésék iku manéka warna ukurané lan regané ya tetep bédha. Ana ing désa regane ya murah nanging yèn wis teka kutha regane ya lumayan larang. Besek uga didol menyang kutha, ing kutha regane luwih larang.

Uga delengen[besut | besut sumber]