Menyang kontèn

Manuk: Béda antara owahan

18 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
Ndandani salah tik, Ndandani paramasastra
(→‎top: éjaan, replaced: paling tuwa → tuwa dhéwé)
(Ndandani salah tik, Ndandani paramasastra)
Tenger: Besutan punsèl Besutan aplikasi punsèl Besutan aplikasi Android
| color = pink
| name = Manuk
| fossil_range = Biyèn [[JurassicJura]] - Saiki
| image = FalcoPeregrinusBabylonicusGould.jpg
| image_width = 200px
}}
 
'''Manuk''' utawa '''Peksi''' iku anggota golongan [[sato kewan|kéwan]] kanthi balung mburi ([[vertebrata]]) sing nduwé [[wulu]] lan [[sewiwi]]|[[sèwiwi]]swiwi. [[Fosil]] manuk tuwa dhéwé tinemu ing [[JermanJérman]] lan ditepungi minangka ''[[Archeopteryx]]''.
 
Jinis-jinis manuk manéka variasiné, wiwit saka [[kolibri|manuk kolibri]] sing cilik mungilmenthik nganti [[manuk unta]], sing luwih dhuwur tinimbang [[wong]]. Diprakirakaké ana watara 8.800 – 10.200 [[spésiesspésiès]] manuk ing saindhenging [[donya]]; watara [[1.500]] jinis ing antarané tinemu ing [[Indonésia]]. Manéka jinis manuk iki kanthi èlmiah digolongaké sajeroning kelas '''''Aves'''''.
 
== Manéka jinis manuk ==
246

besutan