Kenari (manuk): Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Jinis: éjaan, replaced: genus → génus, sacara → kanthi
(éjaan, replaced: Galeri → Gladri, genus → génus, hiasan → rerenggan)
(→‎Jinis: éjaan, replaced: genus → génus, sacara → kanthi)
# [[Kenari London Francy]], punika jinis kenari ingkang paling [[sepuh]] lan ugi sampun [[cures]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [5] Manuk jinis punika saé sanget wujudipun.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [[Wulu]] lan [[buntutipun]] werni semu [[emas]] lan rerenggan warni [[cemeng]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari Fite Francy]], Manuk jinis punika nembé dipuntepang déning [[masarakat]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> miturut kapitadosan masarakat jinis punika renkarnasi saking jinis kenari [[london francy]] ananging gadhah ukuran langkung [[alit]].<ref name="Internet1"/><ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> Kanthi [[wulu]] ingkang [[alus]] lan [[buntutipun]] warna [[pethak]].<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/> [5] Dawanipun ugi boten langkung [[11]] cm.<ref name="Internet3"/><ref name="Internet4"/>
# [[Kenari American Singer]], kelebet jinis kenari ingkang sacarakanthi fisik éndah lan gadhah swanten ingkang saé. Kenari American Singer punika asil silangan Kenari Border lan Kenari Roller. Sebaran: Kenari American Singer dipunkembangaken taun 1930-an déning sakelompok [[wanodya|wadon]] ingkang salajengipun dipuntepangi kanthi nami “The Eight Boston House Wives”. Kenari American Singer kawitanipun dipunsebat “North American canary” utawi kenari Amérika Lor lan diasilaken saking silangan Kenari Roller Jerman (30%) lan Kenari Border (70%). Peksi punika kathahipun sumebar ing Amérika.
 
=== Varietas Kenari ingkang dipunkembangaken ===
350.349

besutan

Menu navigasi