Mina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki bab sawijining papan ing Arab Saudi. Kanggo pangertèn séjé, mangga macaa iwak
Artikel iki bagéyan saka sèri
Islam
اللہ کا نام.jpg
Rukun Islam
Syahadat · Shalat · Pasa
Zakat · Kaji
Rukun Iman
Allah · Al-Qur'an · Malaikat
Nabi · Dina Akhir
Qada & Qadar
Tokoh Islam
Muhammad SAW
Nabi & Rasul · Sahabat
Ahlul Bait
Kota Suci
Mekkah ·Madinah · Yerusalem
Najaf · Karbala · Kufah
Kazimain · Mashhad ·Istanbul
Riyaya
Hijrah · Idul Fitri · Idul Adha
· Asyura · Ghadir Khum
Arsitektur
Mesjid ·Menara ·Mihrab
Ka'bah · Arsitektur Islam
Jabatan Fungsional
Khalifah ·Ulama ·
Imam·Mullah·Ayatullah · Mufti
Teks & Hukum
Al-Qur'an ·Hadist · Sunnah
Fiqih · Fatwa · Syariat
Mazhab
Sunni
Hanafi ·Hambali
Maliki ·Syafi'i
Syi'ah
Rolas Imam
Ismailiyah·Zaidiyah
Liyané
Ibadi · Khawarij
Murji'ah·Mu'taziliyah
Delengen uga
Portal Islam
Indeks perkara Islam

Mina iku sawijining tlatah lembah ing ara-ara wedhi kang dumunung watara limang kilomèter saka kutha Mekkah, Arab Saudi. Mina kaloka minangka panggonan ngayahi kagiyatan mbalang jumrah sajeroning ibadah kaji taunan, kang dialkoni déning para jamaah kaji wiwit srengéngé mlethèk nganti angslup ing dina pungkasan ibadah kaji. Saliyané iku, ing Mina uga panggonan tendha-tendha kang dadi akomodasi kanggo atusan éwon jemaah kaji.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]