Massimiliano Allegri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Informasi pribadi
Jeneng lengkap Massimiliano Allegri
Tanggal lair 11 August 1967
Papan kelairan Livorno, Itali
Dhuwur 1.83 m
Posisi bermain Gelandang
Informasi klub
Klub saiki Juventus (Pelatih)
Karir senior
Taun Tim Tampil (Gol)
1984–1985 Cuoiopelli 7 0
1985–1988 Pisa 2 0
1989–1990 Livorno 32 8
1990–1991 Pavia 29 5
1991–1993 Pescara 64 16
1993–1995 Cagliari 46 4
1995–1997 Perugia 41 10
1997–1998 Padova 21 0
1995–1997 Perugia 41 10
1998 Napoli 7 0
1998–2000 Pescara 46 4
2000–2001 Pistoiese 18 1
2001–2003 Aglianese 32 8
Total 374 56
Kepelatihan
2003–2004 Aglianese
2004–2005 Real SPAL
2005 Grosseto
2006 Grosseto
2007–2008 Sassuolo
2008–2010 Cagliari
2010–2014 Milan
2014-2019 Juventus

Massimiliano Allegri[1][2] (lair tanggal 11 Agustus 1967) minangka manajer Italia lan mantan pemain bal-balan

Sajrone karir main, Allegri main ing Serie A minangka gelandang karo Pisa, Pescara, Cagliari, Perugia lan Napoli. Ing taun 2002, dheweke menang judhul Serie D karo Aglianese, sing pensiun dadi pemain.

Sawise miwiti karir manajerial ing taun 2003 karo sawetara pihak Italia sing luwih cilik, Allegri nulungi Sassuolo entuk promosi menyang Serie B kanggo pertama kaline ing sejarah, menang juara Serie C1 lan Piala Super ing taun sing padha. Saka 2008 nganti 2010, dheweke dadi pelatih Cagliari ing Serie A, lan dheweke entuk prestasi paling apik ing Serie A meh 15 taun. Pertunjukane minangka kepala pelatih Cagliari nggawe dheweke pindhah menyang Milan ing 2010, lan dheweke tetep nganti Januari 2014; dhèwèké menang Scudetto ing taun 2010–11, nomer pisanan Milan wiwit taun 2004, lan judhul Supercoppa Italiana ing taun 2011. Antarane 2014 lan 2019, Allegri dadi pimpinan Juventus, lan dheweke menang sewelas tropi: limang gelar liga berturut-turut (saka 2015 nganti 2019 ), papat judhul Coppa Italia berturut-turut (wiwit 2015 nganti 2018) lan loro judhul Supercoppa Italiana (2015 lan 2018); dheweke uga entuk rong final Liga Champions UEFA (2015 lan 2017). Dheweke bali menyang Juventus ing 2021, sawise rong taun adoh saka manajemen.

Secara individu, Allegri menangake Panchina d'Oro (Bangku Emas) kaping papat (2009, 2015, 2017 lan 2018) lan kaping papat dadi Pelatih Serie A taun (2011, 2015, 2016 lan 2018), uga dianugerahi Enzo Bearzot Award (2015) lan mlebu ing Hall of Fame Sepakbola Italia (2018). Dheweke uga dadi pelatih siji-sijine sejarah bal-balan Italia sing menang limang gelar Scudetti lan papat Coppa Italia kanthi berturut-turut, lan siji-sijine ing limang liga utama Eropa sing menang ganda ing njero patang musim suwene.

Karir Klub[besut | besut sumber]

Sawise nglampahi karir sadurunge ing liga ngisor, kalebu klub kelairane Livorno, Allegri gabung karo Pescara ing taun 1991. Pemain sing cerdas lan kreatif, dheweke mapan ing lini tengah amarga tim Giovanni Galeone menang promosi menyang Serie A ing taun 1992. Allegri yaiku pemain pesisir luar biasa kanggo Pescara ing Serie A. Sanajan sisih kasebut mudhun ing posisi pungkasan, ora ana kekurangan gol lan Allegri nyetak 12 gol sing apik banget saka lini tengah. Dheweke pindhah menyang Cagliari lan banjur Perugia lan Napoli sadurunge bali menyang Pescara. Mantra singkat ing Pistoiese lan Aglianese ngetutake sadurunge pensiun saka bal-balan aktif ing taun 2003[3].

Bebarengan karo limang pemain bal-balan Italia liyane, Allegri nampa larangan setaun kanggo mbenerake pertandingan sawise dasi Coppa Italia ing taun 2000. Federasi Sepak Bola Italia (FIGC) uga menehi suspensi setaun kanggo Fabio Gallo, Sebastiano Siviglia, lan Luciano Zauri saka Serie A-sisih Atalanta; lan Alfredo Aglietti saka Serie B's Pistoiese.

Karir Pelatih[besut | besut sumber]

Karir awal[besut | besut sumber]

Allegri miwiti karir manajerial ing taun 2004, dadi manajer tim Serie C2 Aglianese, klub ing ngendi dheweke nuli rong taun pungkasan dadi pemain. Sawise musim sing apik banget, Allegri dijaluk Kepala Grosseto, banjur ing Serie C1, nanging pengalaman karo biancazzurri kabukten ora sukses kaya karo Aglianese lan pungkasane dipecat sawise wiwitan taun 2006-07 Serie C1 mangsane Ora suwe sawise dipecat dening Grosseto, Allegri setuju gabung karo mentornya Giovanni Galeone ing Udinese, dadi bagean staf pelatih[4]. Nanging, praktik iki kabukten dilarang undang-undang bal-balan Italia amarga dheweke isih dikontrak karo klub Tuscan, sing nyebabake Allegri didiskualifikasi telung wulan ing wiwitan taun 2008.[5]

Sassuolo[besut | besut sumber]

Ing wulan Agustus 2007, Allegri dadi kepala pelatih tim Serie C1 sing ambisius Sassuolo, sing Allegri bisa sukses kanthi cepet mlebu ing posisi teratas liga. Ing tanggal 27 April 2008, Sassuolo kanthi matematika njamin gelar liga Serie C1 / A taun 2007-08, saengga menang promosi kaping pisanan kanthi sejarah menyang Serie B kanggo Neroverdi.[6]

Cagliari[besut | besut sumber]

Ing tanggal 29 Mei 2008, Allegri diumumake dadi pelatih kepala Cagliari anyar ing Serie A, Ngganti Davide Ballardini[7]. Sanajan diwiwiti kanthi kuciwane, kanthi limang kekalahan ing limang pertandingan liga pertama, Allegri dikonfirmasi dening ketua klub Massimo Cellino lan banjur nggawa time menyang papan tengah ing Desember. Ing tanggal 9 Desember[8], sawise menang 1-0 ing Palermo, Cagliari ngumumake yen dheweke wis setuju karo kontrak tambahan rong taun karo Allegri, kanthi kontrak anyar sing bakal kadaluwarsa tanggal 1 Juni 2011. Kontrak kasebut banjur diwartakake ditandatangani ing Oktober, ing tengah-tengah krisis awal rossoblu[9][10].

Dheweke ngrampungake musim 2008-09 ing papan nomer sanga sing apik banget, asil paling apik ing Serie A meh limalas taun, sing diarani asil gedhe amarga sumber daya winates, kekurangan pemain kelas paling dhuwur, lan kualitas tinggi saka gaya sepak bola sing nyerang Cagliari, sing ndadékaké wong Sardinia ora adoh saka kualifikasi Liga UEFA Europa. Hasil kasebut nggawe dheweke dianugerahi Panchina d'Oro (bangku emas), hadiah sing dianugerahi manajer bal-balan Serie A paling apik miturut swara manajer liyane, sadurunge pelatih menang Serie A, José Mourinho. Ing musim 2009-10, dheweke bisa negesake level sepakbola Cagliari sing dhuwur sanajan kalah striker reguler Robert Acquafresca, nyebabake jumlah pemain telu sing apik banget - yaiku Davide Biondini, Federico Marchetti, lan Andrea Cossu - kanggo nampa nasional Italia panggilan tim nalika mrentah ing klub kasebut.

Ing tanggal 13 April 2010, Cagliari kaget ngilangi Allegri saka tugas manajerial sanajan ana posisi 12 sing solid kanthi 40 poin, lan pelatih pemuda Giorgio Melis - karo Gianluca Festa dadi asistene-ditunjuk minangka pengganti[11][12].

Milan[besut | besut sumber]

Allegri karo Mario Yepes lan Robinho ing 2012

Allegri karo Mario Yepes lan Robinho ing 2012

Allegri dibebasake saka kontrake dening Cagliari tanggal 17 Juni 2010, kanthi panjaluk saka raksasa Serie A Milan, sing kepengin nunjuk dheweke dadi manajer anyar. Tanggal 25 Juni, Allegri resmi ditunjuk dadi manajer anyar Milan. Ing musim kapisan sing tanggung jawab, Allegri nggawa Milan dadi juara juara kaping pisanan wiwit taun 2004[13], ngalahake penyandang judhul lan lawan lintas kutha Inter Milan ing loro liga; nalika semana, mung Roberto Mancini sing wis nggayuh prestasi kasebut nalika isih enom[14]. Nanging timnas Allegri ing Milan gagal gagal mara ing babak semifinal Coppa Italia[15], dadi kalah karo Palermo 4-3 kanthi agregat. Tim kasebut uga kompetisi ing babak kalah Liga Champions UEFA, ing endi dheweke disingkirake dening Tottenham Hotspur.

Sukses terus ing musim kaping loro ing klub kasebut. Dheweke nggawa Milan menyang gelar Supercoppa Italiana nomer enem ing tanggal 6 Agustus 2011, kanthi mundur saka kemenangan menang 2-1 saka lawan kutha, Inter ing sawijining game sing ditindakake ing Stadium Nasional Beijing. Nanging, dheweke sukses nalika musim kasebut. Tundha semi-final Coppa Italia saka tangan Juventus diikuti kalah mati ing final Liga Champions UEFA ing tangan Barcelona, ​​nuli Milan gelut mung siji ing ngarep musim iki - Scudetto. Malah sing bakal ilang, nanging Rossoneri ngrampungake ing urutan nomer loro kanggo Juventus lan mulane lolos menyang panggung grup Liga Champions musim ngarep. Musim iki uga ditandhani karo kontroversi, nanging ing paruh kaping loro musim iki, Milan duwe gol dening Sulley Muntari ora dienggo ing pertandingan kunci nglawan lawan judhul Juventus ing San Siro, sawise dheweke wis unggul 1-0; pertandingan kasebut pungkasane rampung kanthi seri 1-1. Bebarengan karo Adriano Galliani, Allegri narik kritik amarga keputusane adol pemain game veteran Andrea Pirlo menyang Juventus, sawise ora ngeterake dheweke wiwit sewelas musim kepungkur, lan nganggep dheweke dadi surplus amarga umure; Pirlo banjur main peran penting ing judhul Serie A sing menang Juventus.

Tanggal 13 Januari 2012, Allegri sarujuk kanggo ngluwihi kontrak karo Milan nganti pungkasan musim 2013–14. Ing tanggal 5 Juni 2012, Allegri ujar manawa dheweke kepengin dadi pelatih mung 10 taun maneh lan rencana pensiun nalika umur 55 taun amarga kepelatihan ngemot stres lan kuatir tingkat tinggi. Dheweke uga ujar manawa dheweke kepengin dadi pelatih timnas Italia sadurunge pensiun. Milanipun pensiun lan pensiun sawetara pemain utama klub kasebut, Milan berjuang nalika wiwitan musim 2012–13, lan mung nglumpukake 8 poin saka 7 pertandingan pertama, nggawe Allegri bebaya dipecat wiwit dini. Sanajan ana kritik saka kritikus, Milan tetep tetep karo Allegri lan dheweke bisa entuk paling apik saka sawetara pemain sing luwih enom kalebu Stephan El Shaarawy, pemain asal Milan, Mattia De Sciglio, lan mengko ing Mario Balotelli. Allegri bisa ngeterake Rossoneri saka papan nomer 16 dadi finish nomer 3 ing pungkasan musim, kanthi kamenangan kemenangan 2-1 menyang Siena. Asil kasebut ndadekake Milan entuk posisi ing babak playoff kanggo kampanye Liga Champions 2013-14.

Tanggal 1 Juni 2013, presiden klub Silvio Berlusconi negesake Allegri kanggo tetep dadi manajer Milan, sanajan ana spekulasi manawa dheweke bakal diwenehi karung kasebut. Ing tanggal 31 Desember 2013, Allegri negesake manawa dheweke bakal ninggalake klub kasebut ing pungkasan musim, ujar karo Gazzetta dello Sport: "Mesthi iki Natal terakhirku ing A.C. Milan". Nanging, Milan nglaporake manawa Allegri lan punggawane ngeculake tugas sing diwiwiti tanggal 13 Januari 2014[16].

Juventus[besut | besut sumber]

Tanggal 16 Juli 2014, Allegri ditunjuk dadi pelatih kepala Juventus anyar, Ngganti Antonio Conte sing wis mundur sedina sadurunge[17]. Sanajan keputusan kanggo nyewa Allegri wiwitane ditemokake kanthi ambivalensi, tanggal 2 Mei 2015, dheweke nuntun Juventus menyang gelar Serie A kaping papat berturut-turut, amarga klub kasebut ngalahake Sampdoria 1-0 ing Stadio Luigi Ferraris ing Genoa; iki mung kaping pindho Juventus menang papat gelar Scudetto berturut-turut (kaping pungkasan wiwit 1931 nganti 1935, nalika menang limang judhul Scudetto kanthi berturut-turut). Sadurunge menang judhul karo Milan ing 2011, iki uga dadi judhul Scudetto sing nomer loro minangka manajer ing Serie A[18]. tanggal 13 Mei 2015, Allegri nuntun Juventus menyang final Liga Champions kanthi ngalahake juara bertahan Real Madrid ing babak semifinal, 3-2 ing agregat[19]; wis rolas taun wiwit Bianconeri pungkasan tampil ing final, pungkasane kalah karo Milan 3-2 kanthi penalti ing 2003[20]. Seminggu sabanjure, tanggal 20 Mei 2015, Allegri nuntun Juventus menyang dobel domestik kanthi mbantu klub kasebut menang rekor Coppa Italia kaping sepuluh, ngalahake Lazio 2-1 kanthi wektu tambahan. Lady Old pungkasan menang piala kasebut ing 1995, ngilangi kekeringan rong puluh taun amarga ora menang ing kompetisi kasebut, lan nggawe dheweke dadi tim pertama ing Italia sing menang piala kasebut kaping sepuluh[21]. Tanggal 6 Juni 2015, Juventus dikalahake dening Barcelona, ​​3-1, ing final Liga Champions UEFA 2015.

Ing tanggal 6 Juli 2015, meh setaun sawise mlebu karo Juventus, Allegri nandatangani perpanjangan setaun kanggo kontrak sing saiki disimpen ing klub kasebut nganti pungkasan musim 2016-17. Ing tanggal 8 Agustus 2015, Allegri nggawa Juventus kanthi kamenangan 2-0 nglawan Lazio ing Supercoppa Italiana, kanthi tandha tangan anyar Mario Mandžukić lan Paulo Dybala nyetak gol. Allegri kalebu ing daftar nominal 10 wong Nominasi FIFA World Coach of the Year Award 2015, nanging mengko ora kalebu ing telung finalis, sanajan meh ngrampungake treble ing musim pertamane dadi pelatih Juventus. Nanging, tanggal 14 Desember 2015, Allegri menang penghargaan Serie A Coach of the Year; lan mengko tanggal 7 Maret 2016, Panchina d'Oro nomer loro kanggo sukses karo Juventus sajrone musim 2014-15[22]. Tanggal 25 April, Juventus dinobat dadi juara Serie A 2015–16; sawise wiwitane berjuang sajrone sepuluh pertandingan liga pisanan musim iki, Juventus terus maju terus maju lan menang 24 saka 25 pertandingan liga sabanjure supaya bisa bali saka papan kaping 12 kanggo mbela gelar kasebut. Serangkaian tim sing ora dikalahake rampung sawise 26 pertandingan, lan rusak amarga kalah 2-1 menyang Verona tanggal 8 Mei[23]. Ing tanggal 6 Mei, Allegri nambah kontrak dadi manajer Juventus ing taun 2018. Tanggal 21 Mei, dheweke nggawa Juventus dadi dobel domestik maneh sawise menang 1-0 nglawan Milan ing Coppa Italia Final 2016, tim pertama ing Italia sing menang maneh -karo mburi dobel.

Ing tanggal 17 Mei 2017, Allegri nggawa Juventus kanthi judhul Coppa Italia kaping 12 nalika menang 2-0 saka Lazio, dadi tim pertama sing menang telung kejuaraan berturut-turut. Patang dina mengko tanggal 21 Mei, sawise menang 3-0 nglawan Crotone, Juventus entuk gelar Serie A kaping enem kanthi berturut-turut, nggawe rekor kabeh kemenangan sukses ing kompetisi kasebut. Ing 3 Juni 2017, Allegri mlebu Final Liga Champions kaping pindho ing Juventus, nanging kalah 4-1 ing juara bertahan Real Madrid. Ing tanggal 7 Juni, Allegri gawe anyar kontrak karo Juventus nganti taun 2020. Allegri njupuk game kaping 200 karo Juventus tanggal 9 Februari 2018, menang 2-0 saka Fiorentina. Ing tanggal 9 Mei 2018, Allegri menang gelar Coppa Italia kaping papat berturut-turut, kanthi menang 4-0 nglawan Milan. Sekawan dina mengko tanggal 13 Mei, sawise menang 0-0 karo Roma, Allegri entuk gelar Serie A kaping papat berturut-turut, dadi manajer pertama ing limang liga paling unggul ing Eropa kanggo menang papat dobel berturut-turut. Ing tanggal 17 Mei 2019, sawise Juventus wis entuk Scudetto kaping lima ing sangisore Allegri tanggal 20 April 2019, Juventus ngumumake yen dheweke bakal ninggalake klub kasebut ing pungkasan musim. Allegri ninggalake Juventus ing taun 2019 kanthi persentase kemenangan 70,48%, sing paling dhuwur ing sejarah Juventus nganti saiki[24].

Bali menyang Juventus[besut | besut sumber]

Ing tanggal 28 Mei 2021, Juventus ngumumake Allegri bali menyang klub dadi manajer sawise rong taun adoh saka manajemen, Ngganti Andrea Pirlo sing dipecat kanthi kontrak patang taun.

Gaya Kepelatihan[besut | besut sumber]

Allegri dipuji amarga kecerdasan taktik lan kemampuane nggawe efektif liwat taktik Antonio Conte sing sukses lan menang mentalitas minangka manajer Juventus, sanajan kanthi cara sing kurang ketat. Wiwitane dheweke terus nggunakake merek dagang Conte 3-5–2 formasi, nanging banjur ganti dadi garis lari papat wong, utamane ing Liga Champions UEFA. Ing pamrentahan Allegri, Juventus dadi rada agresif lan kuat nalika bola ora main nalika gaya main dadi luwih sabar lan fokus kanggo njaga lan entuk keuntungan wilayah kanggo ngreksa energi, taktik sing sadurunge digunakake nalika ing Milan. Sanajan tim Allegri isih efektif menang bal ing lini tengah lan nyetak gol saka serangan balik, serangan nyerang klub ing bal biasane duwe penambahan sing luwih alon, sing umume kalebu umpan cekak, lan bal sing luwih dawa saka Pirlo lan Bonucci . Kiper Buffon uga terus main bal metu saka mburi kanthi umpan cekak menyang para pemain pertahanan, nanging dheweke uga wiwit nggunakake gol sing luwih jero kanggo swiwi. Allegri uga dipuji amarga trampil, sing dituduhake kanthi nggunakake lan ngoper ing antarane sawetara formasi sing beda sajrone musim kapisan karo Juventus, kalebu 4-3–1–2, 4–4–2 lan 4–3–3 formasi, sing sadurunge uga diadopsi nalika ana ing Milan kanggo nemokake sistem sing paling cocog kanggo para pemaine. Keluwesan tatanan Juventus ing sangisoré Allegri ngidini para pemain bakat luwih bebas lan lisensi kreatif lan ndadekake para gelandang bisa nyerang wilayah kasebut. Sanajan ngetrapake sawetara perubahan, Allegri tetep bisa ngreksa organisasi lan kekuwatan pertahanan Juventus - iki luwih dituduhake kanthi kecenderungan dheweke menyang 3-5–2 ing 20 menit pungkasan pertandingan sing diperebutake kanthi cekap supaya asil kasebut tetep ditrapake. uga kanthi kecenderungan main ing mburine bal kanthi rong garis pertahanan sing nyenyet nalika ngadhepi tim sing nguwasani kepemilikan, luwih milih fokus muter game lan nggunakake gaya main serangan balik sing padha karo sing sadurunge uga digunakake karo Milan.

Pirlo muji sikap Allegri sing luwih santai nalika dadi pelatih kanthi negesake manawa dheweke "nggawa rasa tenang" menyang tim lan dheweke nulungi para pemain duwe rasa percaya dhiri. Babagan fluiditas Juventus ing sangisoré Allegri, analis bal-balan Italia, Antonio Gagliardi, tweet: "Juventus mbela pertahanan kurang saka 4–4–1, dheweke terus tekan 4-4-2 lan dheweke nyerang kanthi 4-2–3–1. Sistem ing mbesuk bakal dadi luwih adi ". Ing musim kaping loro ing klub kasebut, Allegri dipuji amarga mbangun tim kasebut sawise mandheg sawetara pemain utama, kayata Pirlo, Vidal lan Tevez; lan perané kanggo menehi inspirasi marang Juventus supaya mbela maneh gelar liga, sing nyakup kemenangan 15 pertandingan sawise wiwitan negatif. Sanajan dikalahake 1-0 menyang Sassuolo tanggal 28 Oktober 2015, dheweke dadi nomer 12, 11 poin saka ndhuwur meja sawise 10 pertandingan liga pertama, Juventus ora dikalahake ing 25 pertandingan sabanjure, menang 24 wong lan ngrampungake musim minangka juara Serie A taun 2015–16 kanthi karier telung game - iki minangka gelar liga kaping lima berturut-turut klub wiwit musim 2011-12.

Sajrone musim 2016-17, Allegri narik pujian ing media babagan keputusane kanggo kadang-kadang mangkat saka merek dagang tim formasi 3-5–2 lan nggunakake formasi 4-2–3–1 anyar, khusus kanggo pertandingan Eropa, sistem sing luwih cocog karo karakteristik tondo asto anyar klub - saklar taktis sing paling penting yaiku Gonzalo Higuaín sing dadi striker utama tim nalika Dybala digunakake ing peran sing luwih kreatif dadi nomer 10, didhukung dening rong gelandang tengah kothak-menyang-kothak (biasane Sami Khedira sing luwih kepenak karo pertahanan Miralem Pjanić utawa Claudio Marchisio sing duwe peran main luwih jero) lan diapit Juan Cuadrado ing sisih tengen. Ngalih menyang pemain mburi papat wong uga ngidini Allegri muter sawetara pemain, kayata bek tengah Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli lan Leonardo Bonucci uga bek sisih kanan Dani Alves lan Stephan Lichtsteiner, dene pemain tengah yaiku Mario Mandžukić yaiku tugasake luwih jero, luwih akeh dadi pemain sayap utawa gelandang nyerang ing sisih kiwa - posisi anyar iki nggunakake tingkat kerja, intelijen, play-up, lan kemampuan kanggo nutupi tim sing nggawe tumpang tindih, utamane sing kiwa- bali Alex Sandro nalika dhuwure lan kemampuan Mandžukić ing awang-awang uga ndadekake dheweke bisa fungsi minangka "target target" ing wilayah sing luwih akeh.

Fleksibilitas taktik Juventus dituduhake kanthi kemampuane ngalih ing antarane formasi 3–5–2 lan 4–2–3–1 sajrone pertandingan; sipat iki misuwur banget ing pertandingan tim pisanan ing semi-final Liga Champions nglawan Monaco. Sadurunge pertandingan kasebut, Allegri milih Dani Alves dadi sayap sisih tengen ing formasi 3-5–2 ngganteni Cuaret lan bali menyang merek dagang tim nomer telu sing kasusun saka Barzagli, Bonucci lan Chiellini. Nalika duwe, Juventus nyimpen bal lan muter ing sisih mburi lan biasane nyerang kanthi formasi 3-2–4–1, 3–3–3 utawa 4–2–3–1 nalika Dani Alves asring nggawe serangan sing tumpang tindih ing mburi pertahanan oposisi, intine dadi pemain sayap, sing nggawe kesulitan kanggo garis lurus Monaco nalika Barzagli pindhah menyang sudhut kanggo nutupi Brasil, sing dadi bek kanan. Nalika mbela bal, tim kasebut bali menyang formasi 3-5–2 utawa 2-3-2 sing teratur, sing angel diroboh Monako, kanthi kekuatan trio pertahanan Juventus, sing dijuluki "BBC" ing media, referensi kanggo inisial para pemain pertahanan - solidaritas pertahanan Juventus njamin manawa klub kasebut mung ngakoni telung gol nalika menyang final Liga Champions 2017 lan uga ngidini tim Turin nggawe kesempatan kanggo nggayuh gol saka serangan balik sing cepet, dadakan lan efisien sawise menang maneh milik. Juventus mungkasi musim kasebut kanthi nyekel dobel domestik kaping telu berturut-turut, sing kalebu judhul liga kaping enem berturut-turut rekor Italia; lan uga entuk final Liga Champions kaping pindho ing telung taun, kalah 4-1 dadi juara bertahan Real Madrid.

Urip pribadi[besut | besut sumber]

Allegri lair ing Livorno saka bapak sing kerja ing pelabuhan Livorno lan ibu sing dadi perawat, lan gedhe ing Coteto. Ing taun 1992, nalika umure 24, mungkasi pesta pernikahane karo tunangane Erika rong dina sadurunge upacara kasebut. Ing taun 1994, Allegri krama karo model Gloria Patrizi, dadi anak karo Valentina setaun mengko; dheweke banjur duwe anak liyane, Giorgio, ing 2011 karo wanita liyane, Claudia. Wiwit 2017, dheweke wis hubungan karo aktris Ambra Angiolini.

Statistik pelatih[besut | besut sumber]

Rekaman manajerial miturut tim lan jabatan
Tim Negara Saka Kanggo Cathetan
G W D L GF GA GD Menang%
Aglianese Itali Italia 1 Juli 2003 30 Juni 2004 38 10 13 15 30 35 -5 26.32
SPAL Itali Italia 1 Juli 2004 30 Me 2005 40 13 15 12 47 41 +6 32.50
Grosseto Itali Italia 19 Juli 2005 26 October 2005 13 3 6 4 11 10 +1 23.08
Grosseto Itali Italia 17 April 2006 29 October 2006 17 4 9 4 21 21 +0 23.53
Sassuolo Itali Italia 17 Juli 2007 28 Mei 2008 42 23 6 13 56 43 +13 54.76
Cagliari Itali Italia 29 Mei 2008 13 April 2010 74 27 15 32 100 106 -6 36.49
Milan Itali Italia 25 Juni 2010 13 Januari 2014 178 91 49 38 303 178 +125 51.12
Juventus Itali Italia 16 Juli 2014 26 Mei 2019 271 191 43 37 511 195 +316 70.48
Juventus Itali Italia 1 Juli 2021 saiki 0 0 0 0 0 0 +0 -
Total 673 362 156 155 1,079 629 +450 53.79

Pakurmatan[besut | besut sumber]

Pamuter[besut | besut sumber]

Livorno[besut | besut sumber]

Aglianese[besut | besut sumber]

Pelatih[besut | besut sumber]

Sassuolo[besut | besut sumber]
Milan[besut | besut sumber]
Juventus[besut | besut sumber]
  • Serie A: 2014–15, 2015–16, 2016–17, 2017–18, 2018–19
  • Coppa Italia: 2014–15, 2015–16, 2016–17, 2017–18
  • Supercoppa Italiana: 2015, 2018
  • UEFA Champions League runner-up: 2014–15, 2016–17

Individu[besut | besut sumber]

  • Panchina d'Oro Prima Divisione: 2007–08
  • Panchina d'Oro: 2008–09, 2014–15, 2016–17, 2017–18
  • Serie A Coach of the Year: 2011, 2015, 2016, 2018
  • Enzo Bearzot Award: 2015
  • IFFHS World's Best Club Coach: 2015 (third place), 2017 (second place)
  • Gazzetta Sports Awards – Coach of the Year: 2018
  • Italian Football Hall of Fame: 2018

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Massimiliano_Allegri".
  2. "Allegri, Massimiliano Allegri - Futbolista". www.bdfutbol.com. Dibukak ing 2021-06-09.
  3. "Six Italians banned for match-fixing" (ing basa Inggris (Inggris)). 2001-03-23. Dibukak ing 2021-06-09.
  4. "U.S.Foggia.com • Foggia Calcio - Allegri il prigioniero. Tra venti giorni esce". web.archive.org. 2009-04-18. Dibukak ing 2021-06-09.
  5. "Sassuolo e Salernitana in serie B promozione storica per gli emiliani - Calcio - Sport - Repubblica.it". www.repubblica.it. Dibukak ing 2021-06-09.
  6. "Massimiliano Allegri". Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas (ing basa Indonesia). 2021-05-28.
  7. "Cagliari Calcio official web site". web.archive.org. 2008-06-01. Dibukak ing 2021-06-09.
  8. "Soccer Teams, Scores, Stats, News, Fixtures, Results, Tables - ESPN". ESPN.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-09.
  9. "Il Cagliari conferma Allegri fino al 2011 - TUTTOmercatoWEB.com". www.tuttomercatoweb.com (ing basa Italia). Dibukak ing 2021-06-09.
  10. "situs bola terpercaya".
  11. "OFFICIAL: Cagliari Sack Coach Massimiliano Allegri | Goal.com". www.goal.com. Dibukak ing 2021-06-09.
  12. "Cagliari Calcio official web site". web.archive.org. 2010-06-20. Dibukak ing 2021-06-09.
  13. "Milan crowned Serie A champions after Roma draw". edition.cnn.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-09.
  14. "AC Milan clinch Scudetto at Roma" (ing basa Inggris (Inggris)). 2011-05-07. Dibukak ing 2021-06-09.
  15. "La Gazzetta dello Sport | Notizie sportive e risultati live di oggi". La Gazzetta dello Sport (ing basa Italia). Dibukak ing 2021-06-09.
  16. "AC Milan News - Latest and real time updates". AC Milan. Dibukak ing 2021-06-09.
  17. "Allegri appointed new Juventus boss". BBC Sport (ing basa Inggris (Inggris)). Dibukak ing 2021-06-09.
  18. "Soccer Teams, Scores, Stats, News, Fixtures, Results, Tables - ESPN". ESPN.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-09.
  19. "Real Madrid 1-1 Juventus (Juventus win 3-2 on agg) | Champions League semi-final second leg match report". the Guardian (ing basa Inggris). 2015-05-13. Dibukak ing 2021-06-09.
  20. "Soccer Teams, Scores, Stats, News, Fixtures, Results, Tables - ESPN". ESPN.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-09.
  21. "Soccer Teams, Scores, Stats, News, Fixtures, Results, Tables - ESPN". ESPN.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-09.
  22. Juventus.com. "Allegri wins 'Panchina d'Oro' award - Juventus". Juventus.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-09.
  23. "Official: Juventus retain Scudetto! - Football Italia" (ing basa Inggris (Inggris)). Dibukak ing 2021-06-09.
  24. Juventus.com. "Allegri extends Juventus contract - Juventus". Juventus.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-06-09.